...pro zdravé mikroklima


O záporných iontech

05.11.2009 20:05

Záporně nabité kyslíkové ionty nejsou ničím novým a umělým. Naopak každý z nás se s nimi setkáváme od svého prvního nadechnutí. Vzhledem k tomu, že jsou obsaženy ve vzduchu, kterého denně „zkonzumujeme“ 15 kg, se dá dokonce říci, že žádného jiného léku, potravin ani tekutin nespotřebujeme za celý život tolik, jako právě jich. Bohužel díky znečištění ovzduší a civilizačním vymoženostem (zejména elektrickým zařízením produkujícím elektrosmog, klimatizaci, železobetonovým budovám a výrobkům z umělých hmot a vláken) je aniontů stále méně a přes 60% populace, žijících většinou ve větších městech, dýchá většinu života vzduch, který je velmi vzdálený alespoň minimální doporučené úrovni aniontů. Dopady této trvalé nerovnováhy na zdraví jsou přitom nemalé.

Zdraví prospěšným záporně nabitým kyslíkovým iontům se také přezdívá »vitamins of air« – vzdušné vitamíny. Anionty totiž např.:

- působí příznivě na dýchací ústrojí a urychlují samočištění plic  

- podporují tvorbu enzymů ovlivňujících pružnost dýchacích dest (snižují tendenci k astmatickým záchvatům)

- stimulují funkci žláz s vnitřní sekrecí, zlepšují funkci štítné žlázy, stimulují nadledvinky k tvorbě glukortikoidů a minerálokortikoidů, což jsou látky pomáhající zvládat zátěže

- zvyšují svalovou sílu a ekonomiku svalové práce

- příznivě působí na neurotiky a lidi trpící poruchami spánku a různými bolestmi bez organických změn

- zrychlují hojení ran a spálenin  

- zlepšují akomodaci očí a odstraňují pálení očí

- způsobují pokles krevního tlaku, což je výhodné pro hypertoniky

   

Málo se obecně ví, že je to způsobeno tím, že škodlivé částice jako toxiny, alergeny, bakterie a viry se díky svému kladnému náboji lépe přichycují na sliznicích dýchacích cest a kůže, kde potom vytvářejí ložiska infekce. Toto nedávno vědecky ověřené zjištění má dalekosáhlý význam v přenosu infekčních chorob ve veřejných místech s uměle narušenou rovnováhou elektroiontového klimatu - nemocnice, letadla, klimatizované a silně elektrizované budovy, školy vystavené působení vysílačů mobilních sítí apod. V době infekčních epidemií pokládáme tyto i lékařskými odborníky opomíjené skutečnosti za alarmující fakt.

Umělá ionizace je cestou eliminující tato rizika. 

 

 

—————

Zpět